Ingredienser
75 cl rött vin
37 cl portvin (ruby)
1 msk kardemummakärnor
1 kanelstång
8 hela kryddnejlikor
1,5 dl farinsocker
russin
sötmandel
Gör så här
Blanda allt utom russin och mandel i en rostfri kastrull.
Låt stå i minst 3-4 timmar eller över natten så glöggen hinner dra åt sig av kryddorna ordentligt.
Hetta upp glöggen till kokpunkten, men låt den inte koka.
Sila glöggen och servera den varm med russin och skållad mandel.
75 cl rött vin
37 cl portvin (ruby)
1 msk kardemummakärnor
1 kanelstång
8 hela kryddnejlikor
1,5 dl farinsocker
russin
sötmandel
Gör så här
Blanda allt utom russin och mandel i en rostfri kastrull.
Låt stå i minst 3-4 timmar eller över natten så glöggen hinner dra åt sig av kryddorna ordentligt.
Hetta upp glöggen till kokpunkten, men låt den inte koka.
Sila glöggen och servera den varm med russin och skållad mandel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar