Ingredienser (6 portioner)
1 rotselleri à 500 g
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
salt
hackad persilja att strö över
1/2 dl finriven parmesanost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Skär bort rotfästet och skrubba rotsellerin helt ren från jord. Svep in den i aluminiumfolie, se till att det blir helt tätt.
Lägg rotsellerin i ugnen. Baka i 1-2 timmar eller tills sellerin har en innertemperatur på 98 grader.
Skala och hacka löken fint.
Skala och finhacka vitlöken.
Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa på medelvärme tills de mjuknar.
Skär rotsellerin i klyftor. Skeda över smör och strö över persilja och finriven parmesan.
Om du vill göra rotsellerin i förväg går den utmärkt att värma upp i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter innan servering. Även smöret går att förbereda för att sedan värmas upp i kastrull innan servering.
1 rotselleri à 500 g
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
50 g smör
salt
hackad persilja att strö över
1/2 dl finriven parmesanost
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Skär bort rotfästet och skrubba rotsellerin helt ren från jord. Svep in den i aluminiumfolie, se till att det blir helt tätt.
Lägg rotsellerin i ugnen. Baka i 1-2 timmar eller tills sellerin har en innertemperatur på 98 grader.
Skala och hacka löken fint.
Skala och finhacka vitlöken.
Bryn smöret i en liten kastrull. Lägg i lök och vitlök och låt fräsa på medelvärme tills de mjuknar.
Skär rotsellerin i klyftor. Skeda över smör och strö över persilja och finriven parmesan.
Om du vill göra rotsellerin i förväg går den utmärkt att värma upp i ugnen på 150 grader i ca 30 minuter innan servering. Även smöret går att förbereda för att sedan värmas upp i kastrull innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar