fredag 1 januari 2021

Janssons frestelse

Ingredienser (4 pers)
2 burkar Grebbestads Ansjovis Original (à 125 g)
2 gula lökar
8 potatisar
4 dl grädde
ansjovisspad
0,5 dl ströbröd
2 msk smör
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala löken och skär den i tunna skivor.
Skala och skär potatisen i fina strimlor.
Varva potatis, lök och ansjovis i en väl smord form. Översta lagret ska vara potatis.
Häll på 3 dl av grädden och lite av ansjovisspadet.
Strö över ströbröd och lägg på några klickar smör.
Hit kan man förbereda!
Grädda Jansson i 34 minuter, tillsätt resten av grädden och grädda ytterligare 15 minuter (eller tills potatisen blivit mjuk och fått en ljusbrun färg).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar