Ingredienser (8 pers)
4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g)
200 g rödbetor, kokta, inlagda
1 rödlök
1 äpple
1 saltgurka
2 medelstora, kalla, kokta potatisar
1 krm malen nejlika
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
4 urvattnade sillfiléer (ca 200 g)
200 g rödbetor, kokta, inlagda
1 rödlök
1 äpple
1 saltgurka
2 medelstora, kalla, kokta potatisar
1 krm malen nejlika
salt (efter smak)
peppar (efter smak)
1/2 dl majonäs
1/2 dl vispad grädde
Till garnering
grädde, vispad
rldbestsjitt
grönkål
Gör så här
Till garnering
grädde, vispad
rldbestsjitt
grönkål
Gör så här
Häll av spadet från sillen och skär den i strimlor.
Skiva rödbetorna och skär dem i strimlor.
Skala och strimla rödlöken.
Kärna ur och skiva äpplet, skär det i strimlor.
Skär saltgurka och potatisar i små tärningar.
Blanda ihop alla ingredienser till salladen.
Krydda med kryddnejlika och smaka av med salt och peppar.
Blanda majonös och grädde och rör försiktigt i salladen. Lägg salladen hårt pressad i en skål. Ställ i kylen. Kan stå några dar. Vid servering vänds salladen upp på serveringsfat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar