fredag 1 januari 2021

Körsbärssås

Ingredienser
400 g frysta körsbär utan kärnor
100 g mörkt rörsocker
1 kanelstång
1 stjärnanis
1,5 msk majsstärkelse
3 msk vatten
1 dl körsbärsvin
Gör så här
Koka körsbär och socker i en kastrull i 3-4 minuter.
Häll körsbären i en sil i en skål.
Häll tillbaka saften i kastrullen och koka den med kanel och stjärnanis. Reducera tills ungefär hälften återstår och skruva ner värmen så den bara sjuder.
Rör om majsstärkelsen i vatten och häll i körsbärsjuicen.
Koka upp igen och tillsätt körsbären. Koka upp.
Häll slutligen i körsbärsvinet, rör om och ta bort kastrullen från värmen.
Körsbärssåsen kan med fördel göras flera dagar i förväg, eftersom den drar åt sig av kryddorna. Den kan stå i kylen i upp till 10 dagar. Kom ihåg att fiska upp kanelstång och stjärnanisen innan körsbärssåsen värms upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar