400 g brysselkål
1-2 msk flytande honung
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl hasselnötter
Flingsalt
Svartpeppar
olivolja
1-2 msk balsamvinäger
1-2 msk balsamvinäger
Så här gör du:
1. sätt ugnen på 200 grader
2. Hacka och rosta hasselnötterna en liten stund i en torr panna
3. Dela brysselkålen på mitten och lägg den i en ugnsfast form
2. Hacka och rosta hasselnötterna en liten stund i en torr panna
3. Dela brysselkålen på mitten och lägg den i en ugnsfast form
4. Ringla olivolja och honung över brysselkålen. Strö sedan över de grovt hackade valnötter de rostade hasselnötterna, flingsalt och svartpeppar.
5. Blanda rumt i formen och ställ in i ugnen i ca 25 min eller tills brysselkålen blir lite svärtad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar