Benet från Rådjurets- eller Hjortsadeln
1 st morot
1 liten bit selleri
2 st gula lökar
1 flaska rött vin
10 st vitpepparkorn
2 st lagerblad
ev. en näve torkade kantareller
ev. en näve torkade kantareller
2 msk tomatpuré
1 kvist färsk timjan
4-5 st enbär
1 kapsyl rödvinsvinäger
Lite fin olja till rostningen
Sås
Fond enl. ovan
1 st gul lök
0,5 flaska rött vin
ev. 100 g gåslever
50 g smör
Ev. salt och peppar
Sås
Gör så här
Fond
Ugn 250 grader på grill
Skölj ur stekpannan du stekt rådjuret i med vatten och lite rödvinsvinäger, ställ åt sidan
Hugg upp benen och rosta dem i ugnen på hög värme med grönsakerna tills de får en gyllene färg, typ 15-20 min
Lägg i en kastrull och slå på en flaska vin, blanda i skyn från stekpannan
Fyll på med vatten i kastrullen tills det täcker benen
Koka upp och skumma av
Lägg i kryddorna
ev. torkade kantareller
ev. torkade kantareller
Låt koka i 40-60 minuter
Sila sedan av benen och koka ner till ungefär en tredjedel
Sås
Hacka löken och stek den mjuk i smöret
Häll på vinet, koka upp
Reducera ner tills en fjärdedel finns kvar
Sila över till fonden och koka upp
Rör ev. ner gåslevern och smörklicken och kör med en stavmixer så den blir slät
Smaka av och se om du behöver peppar och salt
caprisAlim-chi Amanda Black https://wakelet.com/wake/mNUTnNDvzSynyn7EQjkVQ
SvaraRaderaliotirnami