onsdag 1 januari 2025

Pasta Carbonara

Ingredienser
Pasta för 4 personer
200 g guincale
4 ägg
120 g pecorino alt. parmesan alt. blandning av båda
Persilja 
Gör så här
Tärna guiancalen och stek krispigt, ca 5 minuter.
Ta guiancalen ur pannan, spara undan fettet men låt lite av fettet vara kvar i pannan.
Vispa ett helt ägg, tre äggulor och vispa ihop med osten och malen svartpeppar.
Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av pastan men spara pastavattnet.
Tillsätt det svalnade och sparade fettet till äggblandningen och rör ihop. Tillsätt pastavatten om blandning känns för stabbig.
Tillsätt 1 dl pastavatten i pannan och lägg i pastan. Rör ca 1 min tills pastan dragit åt sig vattnet. Ta av från värmen. Rör försiktigt i äggblandningen tillsammans med guincalen. Späd ev. med mer pastavatten så pastan blir krämig. Garnera med guiancalen och lite persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar