onsdag 1 januari 2025

Brässerad oxkind med potatismos

Ingredienser (4 personer)
1 kg oxkind
1 gul lök
2 morötter
2 selleristjälkar
2 msk tomatpuré
4-5 vitlöksklyftor 
6 kvistar timjan
4 lagerblad 
500 ml kalvfond
500 ml rött vin
Gräslök
Gör så här
Tärna lök, morot och selleristjälkar grovt.
Salta och peppra oxkinderna och bryn runt om. Ta ur köttet ur pannan och lägg åt sidan. 
Bryn grönsakerna i samma panna som köttet. Krossa vitlöksklyftorna och lägg dem i pannan tillsammans med tomatpurén och fräs lite till.
Tillsätt vin, skrapa loss det goda ur botten på pannan och låt koka i ca 5 minuter.
Lägg i oxkinderna.
Tillsätt buljong, lagerblad och kvistarna av timjan.
Låt sjuda ca 2,5 timmar.
Sila av vätskan och tillsätt 100 g smör.
Servering
Lägg ut potatismos på tallrikarna, lägg oxkind på moset, häll försiktigt på sås och strö över gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar