fredag 3 januari 2025

Lyxig Hamburgare

Ingredienser (6 hamburgare)

600 g Högrev
200 g Pancetta (6 st inte för tunna skivor)
200 g bra ost ex. Gruyere, Cheddar e.dyl
6 st Hamburgerbröd
Smörgåsgurka
2 st gula lökar
1 skvätt Rödvinsvinäger
1 skvätt Balsamicovinäger
2 msk Farinsocker
2 msk Chilisås
1/2 tsk curry
Osaltat smör


Gör så här

Gör majonnäsen.
Tag 2 dl majjo och blanda med chilisås och curry.

Skiva löken tunt, stek den mjuk och glansig blanda i rödvinsvinäger och balsamicovinäger. Låt koka in lite. Tillsätt farinsockret och stek försiktigt tills löken karamelliserats, den ska ändå vara mjuk. Ta löken ur pannan och ställ åt sidan.

Gör 6 bollar av färsen. Platta ut dem tunt med t.ex. en tallrik. Pensla med olivolja, peppra och salta på båda sidorna. Snåla inte med pepparen.

Stek pancettan väl men inte alltför krispig. Tag pancettan ur pannan och lägg på papper för avrinning.

Stek färsen i pannan med pancettafett plus smör.

Smält osten i en annan panna.

Servering
Montera burgarna på bröden med majjo-blandningen, färs, ost, lök, pancetta och smörgåsgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar