Ingredienser (6 portioner)
- 800 g färsk potatisgnocchi eller valfri pasta (gärna Penne eller vanliga makaroner)
- 2 knippen färsk sparris
- 2 citroner
- 4 vitlöksklyftor
- 5 dl grädde (valfri fetthalt, jag använder vispgrädde)
- 25 g smör och lite rapsolja till stekning
- Ca 3/4 dl riven parmesan
- Salt & peppar
Gör så här
Bryt bort den träiga
delen på sparrisen och kasta den.
Dela sedan sparrisen i lika långa bitar.
Hetta en klick smör (spara ca 20 g smör till gnocchin) och rapsolja i en stekpanna.
Fräs vitlöken och sparrisen på medelhög värme ca 3-4 min.
Riv i zest från 2 citroner och fräs lite till.
Häll över grädde och låt såsen puttra utan lock i ca 5 min.
Under tiden kan du steka gnocchin eller koka pastan.
Hetta upp en rejäl klick smör i en separat stekpanna, stek gnocchin tills de får lite stekyta.
Riv ner rikligt med parmesan i gräddsåsen.
Vänd i gnocchin, smaka av med salt och peppar.
Blanda och servera.
Dela sedan sparrisen i lika långa bitar.
Hetta en klick smör (spara ca 20 g smör till gnocchin) och rapsolja i en stekpanna.
Fräs vitlöken och sparrisen på medelhög värme ca 3-4 min.
Riv i zest från 2 citroner och fräs lite till.
Häll över grädde och låt såsen puttra utan lock i ca 5 min.
Under tiden kan du steka gnocchin eller koka pastan.
Hetta upp en rejäl klick smör i en separat stekpanna, stek gnocchin tills de får lite stekyta.
Riv ner rikligt med parmesan i gräddsåsen.
Vänd i gnocchin, smaka av med salt och peppar.
Blanda och servera.
Finhacka vitlöken.
Pressa gärna över citron vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar