onsdag 23 augusti 2017

Lobster Roll med Krabba


Ingredienser 4 personer

4 korvbröd (med fördel brioche)
Köttet från 2 humrar
Köttet från 2 krabbor
5 msk majonnäs
Salt
Peppar
1 citron 
1/2 chili

Gör så här
Rensa Hummer och Krabba. Hacka till stora bitar, spar Hummerklorna till garnering och lägg i en skål. Rör i majonnäsen, finhackad chili och kläm ut juicen från 1/2 citron. Rör ihop allting försiktigt och smaka av med salt, peppar och ev mer citron och chili. Grilla ev. bröden snabbt i en grillpanna tills du får fina ränder och en krispig yta. Lägg röran i brödet och toppa med citronskal och garnera med hummerklorna.

Hummern och Krabban kan bytas ut mot ex. räkor eller andra skaldjur.

torsdag 10 augusti 2017

Grillad Tonfisk med Glacerade Morötter och Asiatisk touch

Ingredienser
Färsk tonfisk
Färska morötter
till sås:
Sesamfrön
Färsk Ingefära efter smak
Olivolja
1 Lime
Flytande honung
Japansk soja
1 kruka Färsk koriander


Gör så här
Koka morötterna med skapligt tyggmotstånd i lättsaltat vatten.
Rostade sesamfröna i stekpanna.
Blanda ihop ingredienserna till såsen. Ta c:a hälften av koriandern, resten till garnering. Spar lite frön till garnering. Värm såsen.
Stek morötterna med smör i stekpanna.
Stek tonfisken lätt på båda sidorna i en grillpanna så att det finns en ordentlig kärna kvar.
Servera