Ingredienser
1 lök, gul
2 klick smör
6 msk mjölk
2 msk ströbröd
800 g blandfärs
2 ägg
4 ansjovisfiléer, finhackade
4 tsk svensk senap
4 tsk ljus sirap
salt och svartpeppar
Gör så här
Hacka löken fint.
1 lök, gul
2 klick smör
6 msk mjölk
2 msk ströbröd
800 g blandfärs
2 ägg
4 ansjovisfiléer, finhackade
4 tsk svensk senap
4 tsk ljus sirap
salt och svartpeppar
Gör så här
Hacka löken fint.
Smält smör i en stekpanna och fräs löken mjuk.
Ta fram en bunke.
Ta fram en bunke.
Häll i mjölk och ströbröd och lägg i färsen.
Knäck i ägg och tillsätt finhackad ansjovis, senap och sirap.
Häll i den frästa löken.
Blanda allt ordentligt men inte för mycket.
Blöt händerna innan du börjar rulla köttbullarna så kladdar inte smeten.
Stek köttbullarna i rikligt med smör så de får en brynt och lite karamelliserad yta.
Blanda allt ordentligt men inte för mycket.
Blöt händerna innan du börjar rulla köttbullarna så kladdar inte smeten.
Stek köttbullarna i rikligt med smör så de får en brynt och lite karamelliserad yta.