fredag 24 juni 2022

Julköttbullar

Ingredienser

1 lök, gul
2 klick smör
6 msk mjölk
2 msk ströbröd
800 g blandfärs
2 ägg
4 ansjovisfiléer, finhackade
4 tsk svensk senap
4 tsk ljus sirap
salt och svartpeppar
Gör så här
Hacka löken fint.
Smält smör i en stekpanna och fräs löken mjuk.
Ta fram en bunke.
Häll i mjölk och ströbröd och lägg i färsen.
Knäck i ägg och tillsätt finhackad ansjovis, senap och sirap.
Häll i den frästa löken.
Blanda allt ordentligt men inte för mycket.
Blöt händerna innan du börjar rulla köttbullarna så kladdar inte smeten.
Stek köttbullarna i rikligt med smör så de får en brynt och lite karamelliserad yta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar