tisdag 14 maj 2024

Tomatsallad

Ingredienser 4-6 portioner
6 tomater
1/2 kruka persilja
1 dl olivolja
1/2 dl balsamvinäger 
1 msk soja
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk sardellkräm 
1 schalottenlök finhackad 
Sichuan- och svartpeppar 
1 silverlök 
1 näve rostade saltade mandlar
Salt
Gör så här
Värm ugnen till 70 grader.
Dela tomaterna och salta dem på snittytan. Placera dem på en lätt oljad ugnsplåt med snittytan ner och baka i 1 timme. Ta ut och låt svalna. 
Hacka persiljan grovt. Blanda olja, vinäger, soja, senap, honung, sardellkräm, schalottenlök och lite av persiljan i en skål. Smaka av med salt och peppar. 
Skala och skiva silverlöken tunt. Grovhacka nötterna. Skär tomaterna i bitar och lägg på ett fat. Strö över mandlar, silverlök och resterande persilja. Avsluta med att ringla över vinägretten.

söndag 12 maj 2024

Croissant fylld med pulled pork

Ingredienser
4 croissanter
ca 600 g pulled pork
1 gurka skivad
Salladsblad 
Ärtskott
Gör så här 
Dela croissanterna på hälften längs med.
Värm den färdiga pulled porken enligt förpackningens instruktioner.
Fyll varje croissant med ett par skivor gurka och fyll sedan på med en generös mängd av den varma pulled porken.
Placera ett salladsblad ovanpå köttet och lägg på några ärtskott.
Lägg på croissantens övre del.