Ingredienser:
- 1 st. vitlöksklyfta
- 3 st. sardellfiléer
- 1 äggula
- 1 tsk citronsaft
- 1/2 tsk worcestershiresås
- 1 krm salt
- 2 dl rapsolja
- 2 msk olivolja
- 2 tsk vatten
- 1 dl finriven parmesanost
- nymalen svartpeppar
- 2 st. Romansalladhuvuden eller Hjärtsallad
- 1 dl hyvlad parmesanost
Gör så här
Skala och hacka vitlöken fint tillsammans med sardellerna.
Vispa ihop äggula, vitlöks- och sardellhacket, citronsaft, worcestershiresås och salt i en bunke.
Vispa i rapsoljan, gärna med en elvisp, först droppvis, och när dressingen börjar tjockna i en fin stråle. Avsluta med olivoljan och vattnet.
Riv parmesanosten fint, vänd ner osten i dressingen. Smaksätt med svartpeppar.
Ansa, skölj och skär salladen i grova bitar.
Slunga eller torka salladen.
Vänd salladen försiktigt med dressingen sa att dressingen täcker alla blad.
Lägg salladen i en skål, toppa med krutonger (ev.) och hyvlad parmesanost. Strö lite grovmalen svartpeppar över salladen.
Servera med grillad kyckling eller bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar