måndag 30 maj 2022

Caesarsallad

Ingredienser:
  • 1 st. vitlöksklyfta
  • 3 st. sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 tsk citronsaft
  • 1/2 tsk worcestershiresås
  • 1 krm salt
  • 2 dl rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk vatten
  • 1 dl finriven parmesanost
  • nymalen svartpeppar
  • 2 st. Romansalladhuvuden eller Hjärtsallad 
  • 1 dl hyvlad parmesanost

Gör så här

Skala och hacka vitlöken fint tillsammans med sardellerna.
Vispa ihop äggula, vitlöks- och sardellhacket, citronsaft, worcestershiresås och salt i en bunke.
Vispa i rapsoljan, gärna med en elvisp, först droppvis, och när dressingen börjar tjockna i en fin stråle. Avsluta med olivoljan och vattnet.
Riv parmesanosten fint, vänd ner osten i dressingen. Smaksätt med svartpeppar.
Ansa, skölj och skär salladen i grova bitar.
Slunga eller torka salladen.
Vänd salladen försiktigt med dressingen sa att dressingen täcker alla blad.
Lägg salladen i en skål, toppa med krutonger (ev.) och hyvlad parmesanost. Strö lite grovmalen svartpeppar över salladen.
Servera med grillad kyckling eller bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar