måndag 30 maj 2022

Pasta Penne med ärtor, pancetta och saffran

Ingredienser (4 portioner)

•280 g Penne Rigate

•150 g gröna ärtor

•200 g Pancetta

•1 lök (liten)

•Olivolja

•2 msk parmesan (riven)

•1 påse saffran

•salt

•svartpeppar

Gör så här:

Skala löken och skiva den fint. Hetta upp en klick extra Virgin olivolja i en panna och låt löken bryna i några minuter utan att den mörknar för mycket. Tillsätt ärtorna, tillsätt salt och koka några minuter. Häll en kopp vatten i pannan, täck med lock och koka i ca 15 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten. 
Skär Pancettan i små bitar och bryn den i en panna med lite olivolja. När det är knaprigt, blanda försiktigt ner i ärtblandningen.
Koka pastan enl. förpackningen.
Häll saffranspulvret och en sked av pastavattnet i en liten skål. blanda och ställ åt sidan.
Häll av pastan och blanda i den i pannan med ärtor och Pancetta, tillsätt saffran och fräs allt i ca 3 minuter.
Häll över allt till ett serveringsfat, strö över parmesan och ställ till bordet.
Smaklig måltid!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar