•280 g Penne Rigate
•150 g gröna ärtor
•200 g Pancetta
•1 lök (liten)
•Olivolja
•2 msk parmesan (riven)
•1 påse saffran
•salt
•svartpeppar
Gör så här:
Skala löken och skiva den fint. Hetta upp en klick extra
Virgin olivolja i en panna och låt löken bryna i några minuter utan att den mörknar för mycket. Tillsätt ärtorna, tillsätt salt och
koka några minuter. Häll en kopp vatten i pannan, täck med lock och koka i ca
15 minuter. Tillsätt eventuellt mer vatten.
Skär Pancettan i små bitar och bryn den i en panna med lite olivolja. När det är knaprigt, blanda försiktigt ner i ärtblandningen.
Koka pastan enl. förpackningen.
Häll saffranspulvret och en sked av pastavattnet i en liten skål. blanda och ställ åt sidan.
Häll av pastan och blanda i den i pannan med ärtor och Pancetta, tillsätt
saffran och fräs allt i ca 3 minuter.
Häll över allt till ett serveringsfat, strö
över parmesan och ställ till bordet.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar