söndag 15 april 2018

Fetuccini med parmaskinka och tomat

Ingredienser till såsen
4 skivor torrt vitt bröd
1 dl olivolja
3 klyftor vitlök
2 silverlökar
300 g prosciutto eller parmaskinka i bit
2 stora tomater
1-2 dl rött vin
2 msk färsk hackad oregano
salt och peppar
färsk basilika
körsbärstomater
Gör så här
Skala och hacka vitlöken.
Värm olivoljan i pannan och bryt brödet i små bitar som bryns gyllenbruna.
Låt vitlöken stekas med i slutet så att den inte blir bränd och lyft ur krutongerna som du låter rinna av på hushållspapper.
Hacka löken och tärna skinkan i små tärningar. Hacka tomaterna.
Låt skinkan brynas i olivolja och låt sedan den hackade löken brynas med. Sen i med tomater, rött vin och oregano.
Låt såsen koka i 5-10 minuter. Salta och peppra efter smak.
Servera med färsk pasta och garnera med körsbärstomater och basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar