tisdag 3 april 2018

Myntasås

Ingredienser (4 portioner)
5 stora stjälkar färsk mynta
2 msk socker
4 msk vinäger
2 dl vatten
1 krm salt
1 krm vitpeppar
ev. 2 tsk potatismjöl
Gör så här
Plocka bladen av myntastjälkarna.
Dela stjälkarna grovt och lägg myntastjälkarna i en kastrull.
Tillsätt socker, vinäger, vatten och salt.
Koka upp myntastjälkarna, rör om och småkoka i 5 minuter.
Finhacka under tiden myntabladen.
Sila bort stjälkarna - häll den heta lagen i kastrullen med hackade myntablad eller plocka upp stjälkarna med en hålslev och tillsätt istället den finhackade myntan.
Smaka av myntasåsen med salt och mald vitpeppar.
Om du vill ha en tjockare myntasås så kan du reda den med 1 tsk potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka upp samtidigt som du rör i potatismjölet och du ser att det tjocknar till den grad du vill ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar