tisdag 15 maj 2018

Biff Rydberg med Senapsmousse



800 g  oxfilé, i bit
10 råa potatisar (cirkamängd)
2  gula lökar
4  ägg
4  msk olja, ej olivolja
4  msk smör

Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.

Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.

Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.

Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas tillsammans med en klick Senapsmousse👆

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar