tisdag 10 januari 2017

Chokladpavlova med pistage & passionsfrukt

7 ekologiska äggvitor
5 1⁄4 dl strösocker
Saft av 1⁄2 citron
200 g vit choklad 
100 g pistagenötter
Topping
5 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt, 10 % 
4 msk florsocker
1 nypa vaniljpulver
6-8 passionsfrukter

  1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  2. Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke. Rör tills sockret lösts upp.
  3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad (i en skål över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader och blir glansig. Värmen gör att eventuella sockerkristaller smälter.
  4. Ta av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat helt (så att inte chokladen smälter när den vänds i).
  5. Hacka choklad och pistagenötter grovt och vänd försiktigt ner dem i marängen.
  6. Skeda ut marängen till ett toppigt, runt marängberg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda marängen i mitten av ugnen i 70–90 minuter, den ska vara mjuk i mitten när den är klar.
  8. Vispa grädden löst och blanda den med yoghurt, florsocker och vaniljpulver. Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnen och toppa med urgröpt passionsfrukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar