lördag 20 november 2021

Devilled Eggs by Nigella

Ingredienser (18 portioner)
12 stora ägg
4 msk majonnäs
1-2 tsk engelsk senap
1 tsk flingsalt
1/4 tsk paprikapulver
3-4 droppar Tabasco
2 msk olivolja
2-3 msk varmt vatten (koka upp)
2 tsk finhackad gräslök
Isbitar
Gör så här
Koka upp vatten i en kastrull stor nog för de 12 äggen. Lägg i dem försiktigt ett i taget och koka upp. Låt koka 1 minut, stäng av värmen och låt äggen vara kvar i kastrullen ca 12 minuter.
Under tiden, fyll en stor skål med mycket kallt vatten, lägg i en handfull isbitar. När äggen legat i kastrullen i 12 minuter, ta upp dem en och en och lägg i skålen med kallt vatten och låt dem ligga i 15 minuter. Ta upp och skala dem försiktigt.
Halvera äggen på längden och pilla försiktigt ut äggulan med fingrarna och lägg dem i en skål.
Placera de 18 finaste vita ägghalvorna på tallrik. Du kommer alltså behöva fler äggulor än vitor för att fylla äggen.
Tillsätt majonnäs, 1 msk senap, salt och paprikapulver och några droppar av Tabascon till äggulorna. Rör och mosa med en gaffel och fortsätt sedan mixa med en blender. Tillsätt oljan och fortsätt mixa tills moset blivit slätt (det kommer fortfarande vara tjockt). Smaka av för att se om det behövs mer senap och Tabasco men tillsätt mer försiktigt. Tillsätt vatten, lite i taget, så mycket som behövs för att få en bra konsistens för att kunna spritsa ut i äggen.
Fyll en spritspåse, använd munstycket som ser ut som en stjärna, se till att packa fyllningen i påsen tätt. Spritsa ut i ägghalvorna och toppa med finhackad gräslök.
Tips
För att få äggulan centrerad, låt äggen ligga på en tallrik ett dygn.
Tillaga äggen rumstempererade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar