Ingredienser (4 portioner)
250 g Camembert
1 vitlöksklyfta
rosmarin (några kvistar)
250 g Camembert
1 vitlöksklyfta
rosmarin (några kvistar)
olivolja
bröd, dagsgammalt, i munsbitstora kuber
rosmarin, toppen av några kvistar
olivolja
1 nypa havssalt
1 handfull torkade tranbär
1 handfull olika nötter
Gör så här
Förvärm ugnen till ca 180 grader. Låt Camemberten ligga kvar i sin box, skär av toppen genom att föra ner kniven 1/2 cm i kanten och sedan skära av toppen. Finhacka en skalad vitlöksklyfta och pilla ner den osten tillsammans med topparna av några rosmarinkvistar. Sprinkla på lite olivolja och baka i ugnen 15-20 minuter tills osten smält i mitten.
Trä på brödbitar på en "skalad" rosmarinkvist. Sprinkla med olivolja, lite havssalt och lägg dem i en ugnsfast form/bricka och ställ in i ugnen tillsammans med Camemberten.
Finhacka till sist tranbär och nötterna och lägg dem i en liten skål. När brödspetten är gyllene och krispiga och osten smält, ställ alltid på en bricka och doppa brödet i den smälta osten och doppa i tranbär- och nötmixen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar