1 rödlök
1 gul paprika
250 g olikfärgade körsbärstomater
1 zucchini
4 stjälkar färsk oregano eller salvia
2 stjälkar färsk basilika
1 ark smördeg
125 g mozzarella
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
Olivolja
Balsamvinäger (trögflytande)
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader. Skala löken, skär den i i fyra klyftor och bryt loss bladen. Sprid ut dem i en ugnsform c:a 25x35 cm stor. Kärna ur och grovhacka paprikan, halvera tomaterna, skiva zucchinin grovt, hacka vitlöken rätt grovt och skiva chilin. Lägg allt i ugnsformen. Repa av oregano/salvia bladen och strö ut, ringla över 2 matskedar olivolja och krydda med havssalt och peppar gärna pappas kryddblandning. Ställ i ugnen c:a 50 minuter, rör om efter halva tiden.
Ta ut formen ur ugnen och putta alla grönsaker en aning mot mitten. Pensla snabbt och försiktigt sidorna och hörnen på ugnsformen med olja. Täck grönsakerna med smördegsarket och vik in kanterna. Ställ tillbaka formen i ugnen i c:a 30 min eller tills smördegen är gyllenbrun och har rest sig. Smördegen ska vara krispig och lite sotad. Dra försiktigt en skrapa runt kanten på formen så att smördegen lossnar och vänd sedan upp pizzan på en skärbräda. Sprid ut mozzarellan och basilikabladen samt ringla över balsamvinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar