tisdag 9 mars 2021

Vegetarisk bönpanna

Huevos rancheros eller Shakshuka
Ingredienser
1 burk svarta bönor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 msk olja
2 tsk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
salt och peppar 
500 g krossade tomater
1 dl vatten
3 ägg
Garnering
1 ask smörgåskrasse
olja
havssalt
Gör så här
Skölj bönorna och låt rinna av.
Skala och finhacka lök, vitlök och paprika.
Hetta upp en stekpanna och fräs lök och paprika i rikligt med olja tills de blivit mjuka men inte tagit färg.
Tillsätt bönor, spiskummin, tomatpuré, honung och låt fräsa ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt de krossade tomaterna och 1 dl vatten och låt koka under omrörning i 10-15 minuter.
Gör tre gropar i röran och knäck i äggen. Lägg på ett lock och låt äggen bli klara, 5-6 minuter.
Klipp krasse över pannan, ringla över lite olja och strö över lite havssalt.
Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar