Ingredienser (1 stor rulle)
1 färdig pizzadeg
200 g riven ost
9 skivor skinka
12 skivor salami
Tomatsås
400 g finkrossad tomat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Olja
Garnering
Ägg
Sesamfrön
Torkad oregano
Olivolja
Gör så här
Hacka lök i små tärningar. Hacka vitlök fint. Hetta upp olja och stek löken tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, oregano och stek lite till. Tillsätt tomaterna, krydda med salt och peppar, rör om och låt såsen puttra under lock i ca 25 minuter.
Värm ugnen till 225° över- och undervärme.
Kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred tomatsås jämnt över hela degen. Spara tomatsås till servering. Lägg skinka jämnt över degen, lägg salami över och avsluta med ost.
Vik ner kanterna från kortsidan och rulla sen ihop till en rulltårta. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Gör 4-5 snitt på ovansidan av strombolin. Pensla med uppvispat ägg och strössla sedan med sesamfrön.
Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter tills strombolin fått fin färg och är genomgräddad. Ta ut från ugnen, pensla med lite olivolja, strö över torkad oregano och låt svalna lite. Skär i bitar och doppa i tomatsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar