söndag 9 augusti 2020

Krispig jordnötskyckling

Ingredienser (2 portioner)

2x120 g kycklingbröst utan skinn
2 lime
4 vitlöksklyftor
2 rågade msk jordnötssmör
1-2 färska röda chili

Gör så här

Sätt ugnens grillfunktion på medelvärme. Skåra kycklingbrösten i korsmönster, gnid in med 1 msk olivolja, en nya havssalt, svartpeppar och skalet från en finriven lime. Lägg kycklingen med den skårade sidan ner i en kall, 26 cm stor, ugnssäker stekpanna med nonstickbeläggning och ställ pannan på medelvärme på spisen. Skala och riv under tiden vitlöken i en skål. Pressa saften från 1 1/2 lime, rör ner jordnötssmör och tillräckligt med vatten för att såsen ska gå att skeda upp. Skiva chilifrukterna tunt och blanda ner i såsen (ta så mycket du vågar), smaka av med salt och peppar.

Vänd kycklingen och skeda över såsen, flytta pannan till ugnen, ställ den ungefär 10 cm från grillvärmen och låt stå  i 5 minuter eller tills kycklingen börjar bli krispig och är genomstekt. Riv sedan resten av limeskalen över kycklingen och ringla på 1 tsk extra virgin olivolja. Servera med limeklyftor att pressa över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar