20 g skalfria hasselnötter
200 g grönkål i blandade färger
4 msk naturell youghurt
30 g parmesan
1 citron
Gör så här
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna med nonstickbeläggning på medelvarm till hög värme tills nötterna börjar få färg, rör om ofta, ta upp dem ur pannan och krossa eller finhacka dem lite på måfå.
Skär bort och släng de grova grönkålsstjälkarna, rulla ihop grönkålsbladen och skär dem supertunt, lägg dem i en stor skål efterhand. Ringla över 2 msk extra virgin olivolja, tillsätt yoghurten och hälften av nötkrosset. Finriv och lägg i hälften av parmesanosten och citronskalet. Pressa sedan i saften från en citronhalva. Krama och rör om ordentligt så att grönkålen mjukas upp. Smaka av med havssalt och svartpeppar. Tillsätt extra citronsaft om så önskas.
Fördela salladen på tallrikar och riv över resten av parmesanosten och strö på det som är kvar av hasselnötsmixen, ringla sedan över 1 tsk extra virgin olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar