tisdag 21 juli 2020

Silltårta

Ingredienser (8-10 personer)
6 st halvmånformad Hönökaka eller liknande
5 dl lagrad västerbottenost
1 dl finhackad gul lök
3 dl gräddfil
6 st hårdkokta skivade ägg
2 dl majonnäs
2-3 dl finstrimlad grönsallad
3 olika sorters sill efter tycke och smak
1 st rödlök
1 knippe gräslök
1/2 knippe dill
ev färgrik paprika
smör
svartpeppar

Gör så här
1.Smöra samtliga bröd på ena sidan. Lägg två av bröden på ett stort uppläggningsfat så att de bildar en rund botten
2. Fördela och bred ut den rivna osten över botten samt strö över den rivna löken. Bred ut gräddfilen över osten
3. Lägg på två nya bröd och se till att skarven kommer med en viss förskjutning gentemot den undre skarven. Täck med de skivade äggen. Krydda med peppar och bred majonnäsen över.
4. Lägg på de sista bröden och täck med finstrimlad grönsallad. Lägg en yttre ring med sill på tårtan. Fortsätt med en mellanring med sill och slutligen sill i mitten av tårtan.
5. Garnera tårtan med finhackad gräslök, lökringar samt dillvippor alt. färggrann paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar