Ingredienser (2 portioner)
680 g entrecôte
2 msk olivolja
1 msk salt (plus mer till kryddning)
1 msk grovmalen svartpeppar (plus mer till kryddning)
1/2 dl grovmalda kaffebönor
1 msk malen kardemumma
1/2 tsk cayennepeppar
Gör så här
Låt köttet bli rumstempererat.
Blanda de malda kaffebönorna, salt, peppar, kardemumma och cayennepeppar i en skål.
Häll kryddblandningen på en stor tallrik eller fat och skaka försiktigt för att sprida ut kryddorna.
Pressa ner köttet så att kryddorna fastnar. Lyft köttet och skaka för att sprida ut blandningen jämnt och tryck ner den andra sidan i kryddblandningen.
Förvärm grill, grill- eller gjutjärnspanna över medelhög värme.
För att få köttet medium-rare, stek köttet i ca 5-6 minuter per sida, utan att röra för mycket, tills det fått stekyta och djup färg och fettet fräser.
Lyft bort köttet från pannan och täck med folie.
Låt vila 5 minuter innan det skärs upp.
Skär köttet mot fibrerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar