måndag 13 april 2020

Morotscaponata

Ingredienser (8 personer)
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 färska röda chilifrukter
olivolja
1 kg späda morötter
50 g pinjenötter
50 g russin
2 msk flytande honung
4 msk rödvinsvinäger
salt, peppar
Gör så här
Skala och skiva rödlök och vitlöksklyftor. Dela chilifrukterna på längden och kärna ur dem. Stek allt i en stor stekpanna på medelvärme tillsammans med 6 msk olivolja. Rör med jämna mellanrum. Skölj och ansa morötterna och lägg i dem tillsammans med pinjenötter, russin och en nypa havssalt. Låt puttra i ungefär en timme eller tills morötterna är mjälla och börjar karamelliseras (tiden varierar beroende på hur stora de är). Rör om ofta och tillsätt lite vatten vid behov så att morötterna inte fastnar.
Ringla över honung och vinäger och rör om ordentligt. Låt puttra i ytterligare 5 minuter eller tills såsen är blank och lite kladdig. Smaka av med lite salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar