Wallenbergare
400 g kalvfärs eller viltfärs
1 tsk salt
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 krm Pappas peppar blandning
2 msk smör
Puré
800 g mandelpotatis
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
2 msk smör
salt
vitpeppar
Serveras med
4 dl gröna ärtor, kokta
lingon, rårörda
Gör så här
1. Se till att färs, äggulor och vispgrädde är kylskåpskalla. Blanda färsen med saltet och peppar blandningen.
2. Tillsätt äggulor, grädde. Arbeta kraftigt till en smidig färs som håller samman.
3. Forma färsen till 8 biffar med vattensköljda händer. Vänd biffarna direkt i ströbröd. Lägg dem på ett fat och ställ in i kylen under tiden du gör purén.
2 msk smör
salt
vitpeppar
Serveras med
4 dl gröna ärtor, kokta
lingon, rårörda
Brynt smör 100 g
Persilja
Gör så här
1. Se till att färs, äggulor och vispgrädde är kylskåpskalla. Blanda färsen med saltet och peppar blandningen.
2. Tillsätt äggulor, grädde. Arbeta kraftigt till en smidig färs som håller samman.
3. Forma färsen till 8 biffar med vattensköljda händer. Vänd biffarna direkt i ströbröd. Lägg dem på ett fat och ställ in i kylen under tiden du gör purén.
4. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. Häll av vattnet, pressa potatisen genom en purépress ned i en skål.
5. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull. Rör ihop mjölkblandningen med potatisen till en luftig puré med ballongvisp. Smaka av med salt, vitpeppar och ev. riven muskot.
5. Värm grädde, mjölk och smör i en kastrull. Rör ihop mjölkblandningen med potatisen till en luftig puré med ballongvisp. Smaka av med salt, vitpeppar och ev. riven muskot.
6. Sätt ugnen på 100 grader varmluft.
7. Stek biffarna i rikligt med smör c:a 2 minuter på varje sida tills de får fin färg. Lägg över i en ugnsform och sätt in i ugnen till 66 grader Celsius.
8. Bryn smöret tills det blir gyllene nötigt.
9. Servera biffarna med purén, ärtor, rårörda lingon och brynt smör. Toppa med lite finhackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar