Pepparsås
2 msk hel vitpeppar
1 schalottenlök, finhackad
0,5 msk grönpeppar
0,5 msk estragon, finhackad
olja
3 dl kalvfond (utspädd)
1 dl rödvin
2 msk konjak
2 dl grädde
Oxfilé
1000 g oxfile (i 4 bitar)
peppar att rulla köttet i
Gör så här
1. Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 minuter eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel
2. Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
3. Slå i lite olja, slå på kalvfonden, rödvin och konjak.
4. Låt koka ihop i ca 10 minuter. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare 10 minuter.
5. Rulla kanterna på i oxfilébitarna i peppar och stek köttet.
6. Servera med pepparsåsen och förslagsvis rostade rotsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar