onsdag 3 maj 2017

Rostbröd

2 st
25 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
2 msk strösocker
2 msk rapsolja
2 tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
vallmofrö
Gör så här
1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner socker, olja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 minuter.
3. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Forma degbitarna till två släta limpor och lägg dem i två limpformar med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön.
5. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen. Grädda dem längst ner i 30-35 minuter.
7. Låt bröden svalna i formarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar