torsdag 25 maj 2017

Chicken Chastel

Ingredienser
1 st spetskål
sesamfrön
flytande honung
1 st mango
1 st honungsmelon eller liknande
1 st papaya
1 kruka koriander
1 kruka mynta
600 g kycklinglårfilé
ev kycklingfond
1 st chilifrukt
japansk soya

Gör så här
1. Bryn kålen tillsammans med sesamfrön tills den blir lite sotad
2. Häll över kålen i lätt saltat vatten plus flytande honung, soya och koka c:a 35 min.
3. Stek samtidigt kycklingen på rätt hög temp så att kycklingen får en rejäl stekyta.
4. Lägg efterhand i kycklingen en kort stund i kålkoket samt häll i stekskyn.
5. Ta ur och skär centimeterstjocka kuber av frukten.
6. Blanda frukten med koriander, mynta och chili. Spar lite till garnering
7. När kycklingen är färdig, skär den i smala slicar men håll ihop filén.
8. Sila spadet och spar kålen.
9. Reducera spadet till önskad koncentration. Komplettera ev med fond. Reduktionen ska vara smakrik men lätt.
10. Servera i djupa tallrikar genom att lägga kålen i botten på tallriken och sedan fruktblandningen som en hög ovanpå. Toppa med kycklingen. Vid servering, häll kålreduktionen runt frukten. Salta med flingsalt. Garnera med färska örterna.

Här är valet av dryck begränsad men en frisk Riesling eller varför inte en suröl typ Dugges ' Mango Mango Mango' är absolut perfekt till denna rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar