Ingredienser (4 personer)
125 g bacon
800 g potatis fast
1 purjolök
1 msk smör
1 l vatten
1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
1 msk citronsaft
2 dl grädde
1 msk finhackad persilja
Salt och peppar
Gör så här
Skär baconet i mindre bitar. Fräs i stekpanna utan fett.
Skala och och dela potatisen i mindre bitar.
Snitta purjolöken längs med och skölj den ren. Skär i tunna strimlor.
Fräs purjolöken med smör i en rejäl kastrull tills den mjuknat utan att ta färg.
Häll ner potatis, vatten och buljong. Låt koka upp och sjud sedan under lock i ca 10-15 minuter tills grönsakerna mjuknat.
Mixa soppan slät och häll ner citronsaft och grädde.
Låt den få ett uppkok och smaka av med salt och peppar.
Servera toppad med bacon och persilja.
Servera gärna med ett gott bröd.
125 g bacon
800 g potatis fast
1 purjolök
1 msk smör
1 l vatten
1 buljongtärning, vegetarisk eller kyckling
1 msk citronsaft
2 dl grädde
1 msk finhackad persilja
Salt och peppar
Gör så här
Skär baconet i mindre bitar. Fräs i stekpanna utan fett.
Skala och och dela potatisen i mindre bitar.
Snitta purjolöken längs med och skölj den ren. Skär i tunna strimlor.
Fräs purjolöken med smör i en rejäl kastrull tills den mjuknat utan att ta färg.
Häll ner potatis, vatten och buljong. Låt koka upp och sjud sedan under lock i ca 10-15 minuter tills grönsakerna mjuknat.
Mixa soppan slät och häll ner citronsaft och grädde.
Låt den få ett uppkok och smaka av med salt och peppar.
Servera toppad med bacon och persilja.
Servera gärna med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar