Ingredienser (ca 20 bitar)
25 g jäst
6 1/2 dl vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1,6 l (1 kg) siktat dinkelmjöl
Pensling
1-2 msk olivolja
Garnering
2 tsk flingsalt
2 tsk rosmarin
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om.
Tillsätt salt, olja och mjöl men spar 1/2 dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
Häll upp degen direkt i en smord långpanna. Jämna till med mjölad hand eller degskrapa.
Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader (varmluft 200 grader).
Tryck gropar i degen med fingertopparna när 10 minuter av jästiden återstår.
Pensla med olja efter jästidens slut. Strö över garnering.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna på galler utan bakduk.
25 g jäst
6 1/2 dl vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1,6 l (1 kg) siktat dinkelmjöl
Pensling
1-2 msk olivolja
Garnering
2 tsk flingsalt
2 tsk rosmarin
Gör så här
Smula ner jästen i en degskål. Häll över vatten och rör om.
Tillsätt salt, olja och mjöl men spar 1/2 dl av mjölet till utbakningen. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig, ca 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand.
Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 1 timme.
Häll upp degen direkt i en smord långpanna. Jämna till med mjölad hand eller degskrapa.
Låt degen jäsa under bakduk, ca 30 minuter.
Värm ugnen till 225 grader (varmluft 200 grader).
Tryck gropar i degen med fingertopparna när 10 minuter av jästiden återstår.
Pensla med olja efter jästidens slut. Strö över garnering.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Låt svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar