1 pkt Pasta (vi tog Strozzapreti)
1 rejäl klick Smör
1 Citron
3 dl riven Parmesan
1 kruka färsk Basilika
1 rejäl klick Smör
1 Citron
3 dl riven Parmesan
1 kruka färsk Basilika
1 pkt rök Lax
salt och svartpeppar
salt och svartpeppar
Gör så här
Riv citronskalet på ett fat.
Smält smöret i en stor stekpanna eller helst wook.
Smält smöret i en stor stekpanna eller helst wook.
Häll i citronsaften och basilikan (spar till garnering).
Under tiden koka pastan al dente.
När pastan är klar häll över den med hålslev i smöret.
Tillsätt typ 1-2 dl av pasta vattnet.
Tillsätt salt, svartpeppar och citronskalet (spar till garnering)
Tillsätt parmesan (spar till garnering) och rör om.
Pastan ska vara krämig, inte blöt.
Tillsätt ev. små bitar av rökt lax
Servera pastan varm och garnera med riven parmesan, basilika och citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar