Ingredienser 5 dl
2 dl hassel- eller valnötter
1 dl sötmandel
1 dl sesamfrön med skal
2 msk korianderfrön (alt. 2 tsk malen koriander)
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1/3 tsk färskmalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Rosta nötter och mandel på vårt sin del av en ugnsplåt i 10-15 min. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga dem fria från skalen.
Rosta sesamfrö i 5-10 min tills de blir gyllene. Rosta till sist koriander och spiskummin i 3-5 min.
Låt allt svalna. Finfördela nötter, mandel och sesamfrön i en matberedare eller hacka nötterna med en kniv och stöt fröna i en mortel.
Stöt kryddorna i en mortel och blanda allt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Förvara svalt i en burk med lock.
2 dl hassel- eller valnötter
1 dl sötmandel
1 dl sesamfrön med skal
2 msk korianderfrön (alt. 2 tsk malen koriander)
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1/3 tsk färskmalen svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 175°
Rosta nötter och mandel på vårt sin del av en ugnsplåt i 10-15 min. Lägg hasselnötterna i en kökshandduk och gnugga dem fria från skalen.
Rosta sesamfrö i 5-10 min tills de blir gyllene. Rosta till sist koriander och spiskummin i 3-5 min.
Låt allt svalna. Finfördela nötter, mandel och sesamfrön i en matberedare eller hacka nötterna med en kniv och stöt fröna i en mortel.
Stöt kryddorna i en mortel och blanda allt i en skål. Smaka av med salt och peppar. Förvara svalt i en burk med lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar