tisdag 21 juli 2020

Grillad flankstek

Ingredienser (4 portioner)
800 g flankstek

BBQ-glaze
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk salt
1 tsk socker
1 krm svartpeppar
3 msk rödvinsvinäger
1 dl rapsolja

Pepparblandning:
se recept !

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader
Glaze: blanda allt utom oljan. Tillsätt sedan oljan i en fin stråle under fortsatt blandning.
Gnid in köttet med lite glaze och rejält med pepparblandningen. Låt stå 1 timme.
Grilla köttet 2 minuter på varje sida så att det får en knaprig yta. Pensla med glazen. Kör kötteti ugnen till 58 grader innertemperatur. Ta ut pensla med glazen och låt vila. Skär tvärs över fibrerna i centimetertjocka skivor. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar