tisdag 21 juli 2020

Kladdiga Mangoräkor

Ingredienser (2 portioner)
300-400 g råa jätteräkor med skal
6 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 rågad msk Mango Chutney
1 lime
olivolja
havssalt 
svartpeppar





Gör så här
Skala räkorna men låt huvudet sitta kvar, spar 'svansen'. Repa med en kniv längst ryggen på räkorna och ta bort tarmen. 
Sätt en stor stekpanna på medelvärme. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek (typ fritera) vitlöken i olivolja genom att vicka på pannan tills de börjar bli krispiga. Skeda upp vitlöken och ställ åt sidan men behåll vitlöksoljan i stekpannan.
Rör ner curryn i oljan och lägg sedan i räkorna. Stek i 4 min eller tills räkorna är genomstekta. Rör i chutneyn och fräs i 30 sek, smaka av med havssalt och svartpeppar.
Lägg upp på tallrikar. Toppa med den knapriga vitlöken, riv över skalet från 1/2 lime och servera med limeklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar