lördag 9 maj 2020

Köttbullar med russin och pinjenötter

Ingredienser (4 portioner)
250 g fläskfärs
50 g ströbröd
1 rödlök
15 g russin
15 g pinjenötter
2 stjälkar färsk mynta
olivolja
Gör så här
Skala och skiva rödlöken väldigt tunt och lägg den i en stor stekpanna på medelvärme tillsammans med 1 matsked olivolja. Grovhacka russinen och lägg i dem. Salta och peppra. Fräs försiktigt i 15 minuter eller tills löken mjuknat. Rör om regelbundet. Smula i pinjenätterna och låt dem steka med de sista minuterna. Tag av från värmen och låt svalna.
Lägg fläskfärs, ströbröd och den svala lökblandningen i en skål. Finhacka myntablad och lägg i skålen. Salta och peppra. Blanda ordentligt och forma sedan med våta händer 16 bollar. Stek köttbullarna i 1 matsked olivolja i stekpanna på medelhög värme i 5 minuter eller tills gyllenbruna, skaka stekpannan regelbundet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar