Croque Madame är en variant på Croque Monsieur där ett stekt ägg läggs på toppen av den grillade mackan. Receptet på Croque Madame är ett klassiskt sådant som görs med béchamelsås. Den grillade smörgåsen får smak av två sorters ost, rökt skinka och dijonsenap.
8 skivor formbröd
ca 4 msk dijonsenap
ca 12 skivor kallrökt skinka 3 dl grovriven comtéost
Topping
4 ägg
persilja
Tillagning
Bechamelsås se recept här👆
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg ut formbröden på en bakpappersklädd plåt och bred på senapen. Bred på hälften av béchamelsåsen på fyra av bröden (för 4 port) och fördela skinkan och hälften av comtén över. Lägg på de återstående bröden, bred på resten av béchamelsåsen och strö över resten av osten. Ställ in i mitten av ugnen ca 10 minuter tills de börjar få färg. Höj värmen till 250°C grill/övervärme och gratinera ytterligare 3–5 minuter.
Topping: Stek äggen och lägg på. Toppa med persilja. För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet. Innehåller mjölkprotein. Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och smör. Gör äggfri: uteslut ägg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar