söndag 13 januari 2019

Anklever

Istället för att köpa anklever, som med säkerhet är uppblandat med annat, så gör vi den själva och den blir så mycket godare. Går bra att frysa efter tillagning.

Ingredienser 
600 g anklever
en nypa salt
3-4 cl Cognac
en liten nypa socker
vitpeppar

Tillagning - levern består av 2 halvor, lober
1. Sätt ugnen på 100 grader
2. Låt anklevern tina i kylen
3. Avlägsna ev. hinnor och blodådror
4. Lägg levern i en bunke och strö över kryddorna, häll på Cognacen
5. Låt dra en minst 1 timme
6. Lägg ut ett ark aluminiumfolie och uppå denna ett lika stort ark plastfilm
7. Placera levern på arken och forma till en rulle
8. 'Knyt till' hårt som en smällkaramell så att rullen blir fast och kompakt
9. Kör i ugnen c:a 30 minuter
10. Ta ut, 'knyt till' lite extra om det behövs och låt svalna något
11. Lägg i kylen minst 12 timmar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar