800 g hängmörad biff
8 st vita sparrisar
1 ask vattenkrasse
1 st tryffel (alt. olivtryffelolja)
anklever
200 g smör
salt och peppar
Gör så här
Stek biffen till 48 grader och låt vila (köttsafterna ska hinna vila och biffen ska serveras rumstempererad).
Skala sparrisen noggrant, se till att få bort allt skal och skala dem jämna och lika tjocka. Koka dem i lättsaltat vatten med en gnutta citron och smör. Koka så att det är kärna kvar i sparrisen och när den är klar, kyl den snabbt i isvatten och lägg på handduk. Vid servering, värm sparrisarna i skirat smör och krydda lätt.
Skiva köttet och lägg ut på serveringsfat. Sprid ut de skurna sparrisarna jämnt, sprid ut rivna ankleverbitar, garnera med riven tryffel (alt. sprinkla försiktigt över lite olivtryffelolja), vattenkrasse samt flingsalt och peppar från kvarn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar