söndag 12 februari 2017

Pepparstekt rådjursfilé med gräddkokt, tryffeldoftande spetskål

Rådjuret
1 st rådjursadel
Nymalen vitpeppar, efter smak
Salt, efter smak
Smör till stekningen


Gräddkokt spetskål
0,5 huvud spetskål
3 dl vispgrädde
Olivolja med tryffel (alt. 1 bit färsk tryffel, ca 20-30 g)
Salt efter smak
Nymalen vitpeppar

Gör så här

Rådjursfilé
Bena ur köttet och putsa bort hinnorna
Peppra rikligt, salta normalt
Bryn i smöret runt om
Efterstek i 150 grader i ugnen tills innertempteraturen visar 60 grader
Låt vila någon minut innan den skärs upp
Servera med sås och stuvad spetskål med tryffel

Sås se recept här👆


Spetskål
Strimla kålen fint och koka snabbt upp i lättsaltat vatten 1-2 minuter
Lägg upp på en duk och låt sedan ånga av
Koka ihop grädden tillsammans med några droppar tryffelolja, till en tjockare konsistens och lägg i  kålen
Smaka av med salt och peppar
Om man väljer att använda färsk tryffel, hyvlas den över kålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar