1 pk Zeta Crostini Naturella eller parmesankakor
1 blomkålshuvud
2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
50 g riven parmesan
2 msk Cremé Fraiche
några droppar Zeta Olivolja Vit Tryffel
1 pk Zeta Prosciutto crudo Ekologisk (skivad)
1/2 dl skållade mandlar
timjan
salt
nymalen peppar
Så gör du
1.Sätt ugnen på 220 grader.
2.Lägg mandlarna i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen medan den värms upp. När den är uppe i cirka 200 grader bör mandlarna vara färdigrostade.
3.Låt svalna innan du hackar dem grovt.
4.Ansa och dela blomkålen i buketter och lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja.
5.Baka i ugnen (220 grader) cirka 30-40 minuter eller tills den fått fin färg.
6.Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
7.Lägg prosciuotto glest på en plåt och sätt in i ugnen ca 5–10 min eller tills de är knapriga 8.Mixa blomkål och parmesan med stavmixer i en bunke.
9.Rör försiktigt i Crème Fraiche. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.
10.Klicka eller spritsa blomkålskrämen på brödet, sätt i ett prosciuttochips och strö över hackade mandlar. Dekorera med timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar