tisdag 7 februari 2017

Crostini med krämg blomkålscrème, krispig prosciutto och rostade mandlar

Du behöver
1 pk  Zeta Crostini Naturella eller parmesankakor
1  blomkålshuvud 
2 msk  Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato 
50 g  riven parmesan 
2 msk  Cremé Fraiche 
några droppar  Zeta Olivolja Vit Tryffel 
1 pk  Zeta Prosciutto crudo Ekologisk (skivad) 
1/2 dl  skållade  mandlar 
timjan 
salt 
nymalen peppar

Så gör du
1.Sätt ugnen på 220 grader. 
2.Lägg mandlarna i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen medan den värms upp. När den är uppe i cirka 200 grader bör mandlarna vara färdigrostade. 
3.Låt svalna innan du hackar dem grovt. 
4.Ansa och dela blomkålen i buketter och lägg i en ugnsfast form och ringla över olivolja. 
5.Baka i ugnen (220 grader) cirka 30-40 minuter eller tills den fått fin färg. 
6.Sänk ugnsvärmen till 200 grader. 
7.Lägg prosciuotto glest på en plåt och sätt in i ugnen ca 5–10 min eller tills de är knapriga 8.Mixa blomkål och parmesan med stavmixer i en bunke. 
9.Rör försiktigt i Crème Fraiche. Smaka av med tryffelolja,  salt och svartpeppar. 
10.Klicka eller spritsa blomkålskrämen på brödet, sätt i ett prosciuttochips och strö över hackade mandlar. Dekorera med timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar