söndag 4 december 2016

Parmesankakor



Ingredienser

 30 st
  • 80 g nyriven parmesanost (80 g motsvarar 3 1/2 dl)
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
  • 100 g smör
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 2 krm salt
  • 1 äggula

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175˚C.
  2. Riv osten fint på rivjärn. Blanda alla ingredienser i en matberedare. Dela degen i 2 delar (för 30 st). Rulla ut varje del till en rulle, ca 3 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåp ca 30 minuter.
  3. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna kallna på galler.

För alla

Kakorna innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt mjölet till ett glutenfritt mjölalternativ.
Gör laktosfri: byt smöret till ett laktosfritt smör.
Gör äggfri: uteslut äggulan och kontrollera att inte osten innehåller lyzosym E 1105.
Byt ut vetemjöl mot mandelmjöl (LCHF)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar