5 stora tomater
4 vitlöksklyftor
0,5 dl sötmandel
10 hasselnötter
1/2 chili
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
Salt & peppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225°
Halvera tomaterna och ta bort kärnorna med en sked.
Lägg tomaterna med skalsidorna nedåt i en ugnsfast form.
Krossa och grovhacka vitlöken, hacka chilin och fördela över tomaterna.
Ringla över olivolja och strö på salt.
Sätt in formen mitt i ugnen i ca 25 minuter eller tills tomaterna ser lite torkade ut.
Rosta under tiden mandeln och hasselnötterna i en torr stekpanna tills de fått lite färg.
Mixa de rostade tomaterna inkl. oljan, vitlöken och chilin, tillsammans med nötterna. Tillsätt vinäger, socker och olivoljan droppvis. Fortsätt mixa tills såsen fått en krämig konsistens.
Smaksätt med salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar